iMingel®
Hem iMingel Kontakt

iMIngel®

Här får du veta mer vad iMingel® är.

Nyttiga tips om din iPhone

Här har vi samlat en del av de nyttiga tipsen så du får ett smakprov.

Användbara tillbehör till iPhone

Här får du tips om mycket användbara och bra tillbehör som höjer värdet av din Iphone ytterligare

Här är några exempel på företag jag haft kontakt med i samband med iMinglet.

För att kunna hålla så bra och engagerande presentationer som möjligt har jag tagit hjälp av Retorikutbildning som håller retorikkurser och kurser i presentationsteknik. Man tror man redan "kan" detta men på deras utbildningar får man lära sig en hel del bra knep och saker att tänka på. De håller kurser och utbildningar på flera orter bl.a. Göteborg, Malmö, Linköping. Luleå, Umeå, Västerås m.fl. Här kan du t.ex. läsa mer om deras retorikkurser Göteborg.

Om du behöver hyra in en riktigt inspirerande talare och föreläsare kan jag tipsa om entreprenören Björn Söderberg, numera stationerad i Nepal stora delar av året.

När man träffas på mingel så blir det alltmer uppenbart hur viktigt det är att man är medveten om och vårdar sitt personliga varumärke och i synnerhet sitt digitala varumärke dvs. på LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter mfl. De flesta har ju idag ett Facebook konto och många har också ett LinkedIn konto - men hur många har en medveten strategi för hur de vill bygga sitt personliga varumärke och hur många tänker på att man sedan löpande måste vårda det. Vill man ha hjälp med sitt personliga varumärke kan man med fördel vända sig till PBA (Personal Branding Academy) i Stockholm.

Om du är intresserad av effektiva möten och mötesledning (facilitering) och vill lära dig mer om det eller kanske få hjälp med mötesledning på ditt företag - då tycker jag du skall kontakta Facilitatorhuset. De är verkligen duktiga på det och har mångårig erfarenhet. Där kan man också få lära sig grafisk facilitering dvs. grafisk dokumentation av möten och workshops mha bilder och figurer.

En annan trend som ligger i tiden nu är att coachande ledarskap är framtidens ledarskap. Nutidens och framtidens ledare behöver vara både coachande och kommunikativa. s.k. coachande ledarskap. Coaching i Näringslivet - som jag också träffat - har coachutbildningar till diplomerad affärscoach.

Kommunikationen MELLAN företagen vill Biz Match Making förenkla. Idéen är - att företag mha deras verktyg - skall kunna söka efter andra företag som har samma målgrupp som det egna företaget - och sedan kunna få kontakt för att diskutera hur man skulle kunna samarbeta i sin bearbetning av kunderna. Detat kan vara tex genom gemensam marknadsföring, gemensamma events och mässor osv.


Vid all marknadssföring så behöver man skyltar, profilprodukter, banderoller, fasadvepor, foliemontage mm - behöver du hjälp med sånt eller hjälp med montage vid en mässa, utställning eller event - kontakta då Printwall AB - de har 17 års erfarenhet och ett stort montagenätverk i Norden.

Student Node är en nystartad tjänst som skall förenkla för studenter och företag/näringslivet att få till fysiska möten som sedan kan leda till anställningar.

Till mina iMingel träffar så har jag anlitat Säbb & Blomqvist Catering vilka jag gärna vill passa på att rekommendera.
Utsökt mat, bra service och framförallt så är de så jättetrevliga. För att totalupplevelsen av ett restaurangbesök skall få toppbetyg så skall givetvis både mat och service vara på topp, men även inredningen och miljön är ju 
viktig för trivseln och därför är det viktigt att man anlitar proffs på inredning av offentliga miljöer. Man kan antingen anlita en arkitekt eller så finns det speciella inredare som specialiserat sig på just offentliga miljöer, 
butiker, restauranger osv.

Hos webbshoppen AZDesign som säljer möbler online och erbjuder helhetslösningar inom restaurangmöbler och man kan t.ex. få hjälp med skräddarsydda restaurangmöbler så att man får en helt egen, unik inredning. Har du en trivsam och personlig och gärna unik inredning och design på din restaurang eller café - så bidrar det till att bygga och stärka ditt varumärke. 

Foton och bilder kan man köpa på olika bildbyråer, många är ganska dyra med det finns några där man kan köpa bilder för ca 3 Euro/st tex Fotomedia.se. Har man en lite större "anläggning" som tex en herrgård, kursgård, hotell, restaurang, golfbana, minigolfbana, badplats, campingplats osv. - så kan man testa att anlita en flygfotograf som tar höghöjdsbilder. Men höghöjdsbilder från flygplan eller riktig helikopter passar inte i alla sammanhang och då finns ytterligare ett alternativ. Man kan få hjälp att ta både stillbilder och korta filmsnuttar från en radiostyrd minihelikopter. Helikopterfoto är verksamma i Stockholm med omnejd och det finns några aktörer till.  Mer om flygfoto med radiostyrd helikopter och ljudteknik på Ulf Grunbaums egen blogg.

Marianne på Inredningsakuten har varit hemma och gjort inredningsförslag i samband med att vi renoverade och ville fräscha upp hemma.  Marianne har också genom sitt företag Danish Form blivit svensk agent för ett antal danska designers främst för skrivbord, stolar, konferensmöbler och en del förvaringsmöbler. Så gillar du danska designmöbler - besök Danish Form.
En inredningsbutik specialiserad på gardiner, mörkläggning och solavskärmning är Textil & Interiör i Sollentuna. De hjälper till med gardiner och annan inredning för både privata hem och kontor .


För dig som har bastu (eller planerar att skaffa dig en) kan jag tipsa om Sauna Sweden - de har det mesta du behöver till din bastu - alla möjliga bastutillbehör, vedeldade bastuugnar, elektriska bastuaggregat, bastudörrar, bastupaneler och andra bastuprodukter

Seniorers hälsa har börjat uppmätksammas även i Sverige på ett annat sätt än tidigare. Vi lever allt längre och kan och vill vara mer aktiva men det förutsätter också en bra hälsa. Det berättade Maria som driver Livsstilsforum.se och berättade bl.a. 
att forskare studerar med stort intresse s.k. blå zoner runt om i världen. En av de mest kända är Okinawa. Där lever invånarna ett gott liv långt upp i åren befriade från alla de problem som vi i dagligt tal kallar vällevnadssjukdomar (övervikt, högt blodtryck, diabetes m.m.).

Under begreppet Optimal seniorhälsa så kan hon hjälpa till att skräddarsydd friskvård för seniorer occh som bygger på långsiktighet.

På ett av minglen träffade jag Emil - som har företaget Seecurity som har fått agenturen för framtidens övervakningskamera.
Umbo Smartdome - som har artificiell intelligens. Den lär sig successivt känna igen olika rörelsemönster och blir smartare med tiden och kan förvarna när något misstänkt pågår dvs. lite tidigare än i vanliga fall.

UMBO SmartDome kan placeras omkring din fastighet för att larma när det rör sig. Allt är plug and play och fungerar inom några minuter. Kan skulle kunan säga att Umbo SmartDome fungerar som ett larm och en övervakningskamera i ett. Den spelar in vad som händer och meddelar dig när något avviker från det normala.

På ett av minglen så blev det en diskussion om trafikskador och hur svårt det är att få snabb hjälp och ersättning från försäkringsbolagen och hur svårt det är att veta dels vilken ersättning man har rätt till och framförallt hur man går tillväga.  Det gäller både vid trafikskador men även olycksfall på arbetet men faktiskt också patient- och behandlingsskador inom sjukvården samt läkemedelsskador. Besök denna sajt om du vill veta mer vilken ersättning du har rätt till vid trafikskada och de övriga skadorna.   Dator och mobiltelefontillbehör